FUNAKOSHI KARATE INTERNATIONAL

BELGIUM

 • Home
 • Onze Club
 • Trainingen
 • Nieuws & Events
 • Contact
 • Ligging
 • Sensei Geert
 • Funakoshi Ryu
 • Foto Galerij
 • Clubblad
 • Pers
 • Links
 • Inhoud
Geschiedenis van Funakoshi Ryu:
FUNAKOSHI KARATE INTERNATIONAL

Meester Gichin Funakoshi, beschouwd als de grondlegger van het moderne Karate, schreef in zijn leer “Karate-Do, My Life. “ en “Kyohan Karate-Do” vele mooie dingen. Hij legde uit dat, om de integriteit en de kracht van Karate levend te houden, Karate voortdurend moet worden verbeterd, aangepast en zelfs van tijd tot tijd veranderd.

Soke Dai Hanshi Edwin James Ward begon zijn Martial Arts cariérre in 1958 in Zuid-Afrika. Hij studeerde onder veel van de top Martial Arts meesters in verschillende stijlen en disciplines in Japan. Edwin Ward had een voorkeur voor de Shotokan Stijl, maar zag wel de noodzaak in van verdere ontwikkeling.

In 1966 starte Edwin Ward met de ontwikkeling van zijn eigen Karate Stijl. Dit bood hem de mogelijkheid om zijn nieuwe ideeën in het Karate in te voeren en te perfectioneren. De stijl werd erg populair en groeide al snel uit tot meer dan 3000 studenten.

Edwin gaf de stijl de naam Funakoshi Ryu, ter ere van de Grote Karate Meester Gichin Funakoshi. Moest Gichin Funakoshi nu nog leven, dan zou hij trots zijn op dit systeem van Karate, naar hem vernoemd. Hoewel er veel nieuwe ontwikkelingen zijn gemaakt in de stijl van Funakoshi Ryu Karate, blijft ze trouw aan de traditionele Bushido Ethiek. De Funakoshi Ryu karate stijl heeft zichzelf bewezen in vele lokale en internationale toernooien met uitstekende resultaten. Funakoshi Karate wordt nu beoefend in vele landen over de hele wereld. In 1980 verhuisde Edwin Ward naar Canada, waar hij verder ging met zijn Martial Arts en de ontwikkeling van de stijl, tegelijkertijd de stijl introducerend in Canada en de VS.

WAT IS FUNAKOSHI KARATE?

Karate technieken zijn in de meeste stijlen vergelijkbaar. Het is echter het systeem waarmee ze worden aangeleerd dat een stijl identificeert. Zoals bij alle goede leer-systemen is een gekende syllabus erg belangrijk. Funakoshi Ryu heeft een gestructureerd sequentieël training systeem waarin ook de wetenschap van Kinetica en Bio Mechanica zijn opgenomen. Kinetica of leer der bewegingskrachten is een onderdeel van de dynamica of krachtenleer en beschrijft de samenhang tussen bewegingen en krachten . In de kinetica wordt gezocht naar de aard van een beweging ten gevolge van een kracht of de benodigde kracht om een bepaalde beweging te verkrijgen. De biomechanica bestaat uit het toepassen van de natuurkundige mechanica bij het bestuderen van bewegingen van levende wezens. Het gaat daarbij om de klassieke mechanica van Newton en zijn opvolgers.

Het centrale uitgangspunt in Funakoshi Ryu, is onze Kamae stand. Kamae is meer dan een algemene vechthouding, het bevat precieze hoofd, lichaam, arm, hand, been en voet posities. Deze stand is een studie op zichzelf. Alle techniek trainingen starten vanuit deze stand. De Kamae stand wordt gebruikt in al onze training-systemen. Kion, Saiten Kentai Waza, Shiho Geri Waza, Kata en Kumite.

Vele stijlen hebben de Kamae stand gekopieerd en toch is het niet in hun Kion en Kata opgenomen. Deze stand is zowel een agressieve als een defensieve houding. Men zou kunnen zeggen dat deze stand het kenmerk is van Funakoshi Ryu.

In 1966 introduceerde Funakoshi Ryu in de Karate wereld het unieke junior Karate gradatie systeem. Alle junior (– 18) graden dragen een witte streep door hun band, en de introductie van de junior zwarte band, met een witte streep door de band.

Funakoshi Ryu heeft uitstekende training systemen en legt een grote nadruk op detail en perfectie van alle Kion technieken. Onze unieke geavanceerde zwarte band training syllabus is zeer geschikt voor de vooruitgang van de karateka door de hogere Dan gradaties.

Funakoshi Ryu is een progressieve stijl die met nieuwe systemen en technieken altijd op zoek is naar verbetering en vooruitgang. De training technieken van 50 jaar geleden kunnen niet vergeleken worden met de moderne training technieken!

Funakoshi Kobudo International geeft wapen techniek training aan studenten die de disciplines van Bushido wapens willen beoefenen. Edwin Ward Dai Hanshi heeft een variëteit van wapens bestudeerd en heeft systemen ontwikkeld voor het aanleren van vaardigheden met deze wapens, die uniek zijn voor Funakoshi Karate International studenten.

 

KARAKTER

ETIKETTE

INSPANNING

ZELFBEHEERSING

OPRECHTHEID